Monday, December 6, 2021
Pyetja: A lejohet të martohet një motër myslimane vejushë, e ndarë nga burri duke lidhur kurorë me një djalë mysliman në Suedi vetëm për të arritur në bashkim familjar dhe për të përfituar letrat e shtetit Suedez? Duke pasur parasysh se ata nuk do rrinë bashkë, nuk do flenë bashkë...
Pyetja: Cilët shkaktarë po ndikojnë në shtimin e rasteve të dhunës në familje? *** Përgjigja: Dhuna në familje një fenomen negativ i dukshëm i shoqërisë së sotme dhe familjes moderne. Fakti që në shoqërinë tonë ndodh dhe është shtuar së tepërmi një fenomen i tillë është tregues, se shoqëria shqiptare lëngon dhe vuan nga...
Pyetja: Kujt i takon kujdestaria e fëmijës në rast divorci? *** Përgjigja: Fillimisht, të meditojmë rreth fjalëve të Allahut të Madhëruar: "..Çoni jetë të mirë me to. Nëse i urreni ato, bëni durim pse ndodh që Allahu të japë shumë të mira në një send që ju e urreni." Nisa: 19 Pastaj, kujdestaria e fëmijës...
Pyetja: Nuk më ka falur Zoti fëmijë, a më lejohet të ndahem nga burri? *** Përgjigjja: Fillimisht themi se njeriu për nga natyra e tij ndien nevojë për të pasur fëmijë, ndaj prej begative më të mëdha që Allahu i Madhërishëm i dhuron njeriut është edhe pasja e fëmijëve trashëgimtarë. Mirëpo besimtari i vërtetë...
Pyetje: Kam dëgjuar se femra ka të drejtë vetëm në një rast t’i kërkoj divorcin burrit të saj, kur ajo ka arsye fetare, por në arsyet fetare më duket se u përmend edhe kur burri i saj nuk i kryen nevojat e saj intime. A mund të na e shpjegoni...
Pyetja: Kam bërë kurorëzim para 26 viteve me burrin në Gjermani, në xhami, dhe i kemi 33 vite martesë. Por jetën me të e kam pasur shumë të vështirë. Burri ka qenë nëpër burgje shumë vite. Tash ai është në Kosovë e unë në Gjermani dhe, thënë të drejtën, ndihem...
Pyetja: Me çfarë fjalë të bashkëshortëve prishet niqahu-fejesa? *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit! Në pyetje është përmendur nikahu...
Pyetja: A kam të drejtë t'ia imponoj me zor mbulesën gruas sime? Dhe a kam të drejtë ta shkurorizoj nëse nuk e vë ajo mbulesen? *** Përgjigja: Së pari, më duhet të theksoj se problemet u vijnë muslimanëve kur nuk u përmbahen rregullave islame dhe porosive të Allahut të Madhërishëm dhe të Pejgamberit...
Pyetja: Cila është urtësia e divorcit? *** Përgjigja: Sa i përket urtësisë së divorcit, është prej gjërave më të qarta, sepse ndodh që njëri nga bashkëshortët nuk i pëlqen tjetrit, apo nuk përputhen më njeri-tjetrin, qoftë në aspektin financiar, qoftë në atë moral e edukativ, apo njëri prej tyre mund te jetë i pamoralshëm,...
Pyetja: Si të veprojmë nëse gruaja e ofendon burrin dhe ai e shkurorëzoi atë në gjendje hidhërimi? *** Përgjigja: Nëse shkurorëzimi i përmendur ndodhi në gjendje të hidhërimit të madh dhe në mungesë të arsyes, ndërsa s’ke mundur ta kontrollosh vetveten, për shkak se ajo të thoshte fjalë të këqija dhe të ofendonte etj.,...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon