Saturday, July 24, 2021

Cila lutje bëhet për pagimin e borxhit?

0
Pyetja: A ka ndonjë lutje të posaçme që bëhet për largimin e borxhit?Përgjigjja: Po, ka lutje të veçantë që bëhet kur njeriu është i ngarkuar me borxhe.Kur një ditë Pejgamberi ﷺ hyri në mesxhid, pa se...

Çfarë të bëj pasi burri im luan kumar dhe ka marrë para me kredi...

0
Pyetje: Jam një muslimane që i fali pesë kohë namaz. Burri im është musliman, beson në Zot, por ka marrë parra me kamatë dhe luan kumar. Pres këshilla dhe, ju lutem, ma ktheni përgjigjen sa...

Si ta mbrojmë pasurinë nga keqbërësit?

0
Pyetje:A bën të këndohen Ajetul Kursij, suret (kaptinat kuranore) Ikhlas, El-Felek dhe En-Nas, si dhe ajete të veçanta kuranore, për të fituar mbrojtjen hyjnore nga hajdutët dhe keqbërësit; d.m.th. të bëhen për shtëpinë (kur...

A është e lejuar të shkohet në botën e jashtme për arsye të kushteve...

0
Pyetja:Allahu ju shpërbleftë për punën që po bën redaksia juaj! Pyetja ime është kjo: A është e lejuar të shkohet në botën e jashtme siç kanë emigruar shumica e shqiptarëve për arsye të kushteve...

A bën të punoj në një butik?

0
Pyetje: Eselamu alejkum! Jam një vajzë 19 vjeçare, e mbuluar dhe që fali namazin, elhamdulilah. Jetoj në shtëpi me prindërit dhe anëtarët e tjerë të familjes. Gjendjen ekonomike  e kemi të dobët dhe mua më është ofruar një punë në një butik duke m’a lejuar mbulesën dhe faljen e namazit, mirëpo punaështë që jam në dilemë  se nuk po di çka të vendosi pasi jam vajzë, besoj se më kuptoni. Nuk është puna që shkoj për ndonjë qëllim të keq, por vetëm për t’i ndihmuar familjes pasi që kemi edhe borxh. Desha një këshillë, së paku nga ju. Allahu ju shpërbleftë!Përgjigje: Motër e nderuar!Sido që të jetë gjendja ekonomike në familjen tuaj, barra për mbajtjen e familjes nuk bie mbi supet tuaja për faktin se jeni femër, madje e re (po shpresoj se...

Kur lejohet dhënia e ryshfetit?

0
Pyetje: Kur lejohet dhënia e ryshfetit?Përgjigje: Dhënia e ryshfetit lejohet për të shpëtuar nga dëmi që i shkaktohet personit padrejtësisht ose për të arritur të drejtën e tij që nuk e arrin dot me...

Kam luajtur shumë bixhoz, si të pendohem prej këtij gjynahu?

0
Pyetje: Kam luajtur shumë bixhoz, si të pendohem prej këtij gjynahu?Përgjigje: ”Falenderimi i përket vetëm Allahut, është detyrë për ty që të braktisësh menjeherë bixhozin, ata qe luajne bixhoz, ato vende ku luhet dhe...

BAMIRËSIA PËR JETIMIN NËN KUJDESIN TONË

0
Pyetje: Ne morëm një jetim në shtëpinë tonë pasi i vdiqën prindërit. Disa njerëz, duke përfshirë xhaxhallarët e tij, duan ta ndihmojnë atë duke i dhenë edhe para e, disa nga ato para na...

Muslimanët a kan gjynah që jetojnë në perendim?

0
Vazhdojmë me publikimin e pyetjeve dhe përgjigjeve me qëllim mësimin e fesë tonë, pyetja e radhës e cila i është parashtruar hoxhës së nderuar Bekir Halimi thotë: Muslimanët a kan gjynah që jetojnë në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon