Monday, December 6, 2021
Pyetja: A lejohet të shkosh tek magjistari për të larguar magjinë? *** Përgjigja: Nuk lejohet kurimi i magjisë duke përdorur magjinë, sepse i Dërguari i Allahut kur është pyetur për prishjen e magjisë tek magjistari, ka thënë: “Ajo është prej punëve të shejtanit”. Sepse prishja e magjisë tek magjistari, përmban thirrjen e xhindve...
  Kërkimi i pagesës për rukje 194. I nderuar hoxhë!  A i lejohet atij që bën rukje të kërkojë pagesë nga të sëmurët? Përgjigjja: Në parim nuk ka ndalesë për marrjen e pagesës për rukjen, e cila bëhet sipas rregullave të sheriatit. Në koleksionin e Buhariut dhe Muslimit është shënuar hadithi i...
Pyetje: ÇFARË BËN PERSONI QË MERR DIKË MËSYSH? Çfarë duhet të veprojmë për të trajtuar një person që është marrë mësysh, kur dihet se kush është mësyshmarrësi ose ka dyshime të forta që vërtetojnë se pikërisht personi i dyshuar është ai që e ka marrë të lënduarin mësysh? Përgjigjja: Falënderimi absolut...
Pyetje: Cila është dispozita për mësyshmarrësin dhe smirëziun? Cilat janë disa nga shenjat më të spikatura që vërtetojnë se personi është goditur prej mësyshit? Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Së pari: Dispozita për mësyshmarrësin dhe smirëziun Legjislacioni islam i ka konsideruar haram...
Pyetje: Për sa i përket kurimit të mësyshit, a të mjaftohemi me rukjen sheriatike apo duhet me doemos të lahemi me ujin e atij që na ka ngrënë me sy? Përgjigje: “Rukja Sheriatike është kurim dhe larja gjithashtu është kurim, nëse është e mundur që ai i cili ka ngrënë...
Pyetje: Jam një vajzë dhe kam një pyetje për ju. Unë s’e di çfarë kam, por asgjë s’më shkon për së mbari. Sa filloj një punë më ndërprehet pa asnjë arsye. Tash kam filluar të bëhem shumë nervoze, nuk di çfarë të bëj, as mësimet nuk më shkojnë mirë dhe as çështja në lidhje me fatin. Ju lutem, më këshilloni se çfarë duhet të bëj! Përgjigje: Motër e nderuar, kthejuni Allahut me pendim dhe kërkim të shpeshtë të faljes së Allahut, pra me përmendje të pandashme të istigfarit. Faleni namazin dhe kryeni të gjitha obligimet që ua ka bërë Allahu. Përkujtojeni Atë shpesh dhe dijeni bindshëm se çelësat e suksesit janë vetëm tek Ai....
Pyetje: Eselamu alejkum! Desha të pyes për nënën time e cila kur është në gjumë sheh shumë ëndrra të këqija, pa marrë parasysh kohën, dhe pas atyre ëndrrave ka dhimbje të kokës, i shtangohet qafa dhe ana e majtë. Ajo i falë pesë kohët e namazit, është e udhëzuar, elhamdulilah! Allahu...
Pyetja: Nëse martohen dy namazlinj dhe fillohet të flitet me të madhe nga njerëzit për ta, a shndërrohet kjo në mësysh? *** Përgjigja: Mësyshi është një e vërtetë e konfirmuar nga sheriati dhe realiteti. Allahu thotë: “E ata që nuk besuan gati sa nuk të zhdukin ty me shikimet e tyre, kur e dëgjuan...
Pyetja Selam alejkum! Desha t’ju bëj një pyetje rreth syrit të keq ose sihrit në Islam. A mundet që njeriun ta shëmtojë përgjithmonë pa pasur shërim dhe a mundet ta sëmurë po ashtu përherë? A ndikon edhe kjo te disa persona të caktuar? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e...
Pyetja: Selam alejkum! Desha t’ju bëj një pyetje për mësyshin, se a ekziston në të vërtetë dhe si të mbrohemi nga ai. Faleminderit. Allahu ju shpërbleftë! Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon