Monday, December 6, 2021
Pyetje: Kemi parë disa njerëz që vënë një thikë tek shtrati i fëmijëve të vegjël, me qëllim që t’i mbrojnë nga xhindët. A lejohet një gjë e tillë? *** Përgjigje: Vendosja e thikës, ose e ndonjë sendi tjetër të ngjashëm me të, për të mbrojtur fëmijët nga xhindët, është e ndaluar. Në vend...
Pyetje: Na tregoni për gjërat që e ndihmojnë myslimanin në largimin e anktheve dhe brengave të cilat e godasin atë. Dhe a lejohet që për shkak të tyre, ai t’i bëjë rukje vetes? *** Përgjigje: Prej shkaqeve më të mëdha përmes së cilave Allahu i largon ankthet dhe brengat janë: shpeshtimi i përmendjes...
Pyetja: Jam person që i fali 5 kohët e namazit mirëpo kur e thërras ezanin më kaplon një frikë e dridhem. Kjo frikë ka filluar kur para 2 vitesh duke e thirrur ezanin kam humbur vetdijen. A mund të më këshilloni? *** Përgjigja: Është vështirë të kuptohet se çfarë mund të jetë shkaku...
Pyetje: Jam një vajzë 20 vjeçare. Që dy muaj nuk ndiej kënaqësi për asgjë. Kohën e fundit kam shumë probleme, nuk po kam vullnet për gjë, kam shumë vesvese. Kam pirë ujë të kënduar dhe jam falur pasi e ndjeja vetën ashtu, por një jave nuk munda të falem për...
Pyetje: Kam një djalë të vogël i cili trembet shpesh në gjumë dhe qan. Si duhet të veproj me të? *** Përgjigje: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Sa në fjalë vjen nga probleme shëndetësore, emocionale por edhe si pasojë e ngacmimeve të shejtanëve. Sa...
Pyetja: Unë i fali pesë namazet në kohët e tyre, lexoj Kuran dhe agjëroj agjërim vullnetar. Mirëpo nganjëherë ndjej frikë për të ardhmen, në lidhje me jetesën dhe furnizimin, dhe fëmijët e mi dhe furnizimin e tyre, posaçërisht në këtë kohë. Kjo gjë më sjellë brengë, shqetësim dhe gjendje të...
Pyetje: Një grua u godit me një fatkeqësi  me ç ‘rast u sprovua me frikë e cila ndikoi dukshëm në sytë e saj të cilat i mbetën të hapur. Pas këtij rasti u këshillua që të merr gusul (shpërlahet) me ujë me të cilin është larë i vdekuri, a...
Pyetja: Nëse martohen dy namazlinj dhe fillohet të flitet me të madhe nga njerëzit për ta, a shndërrohet kjo në mësysh? *** Përgjigja: Mësyshi është një e vërtetë e konfirmuar nga sheriati dhe realiteti. Allahu thotë: “E ata që nuk besuan gati sa nuk të zhdukin ty me shikimet e tyre, kur e dëgjuan...
Pyetja: Kam trembje të madhe tërë natën, në fillim prej gjarprit e tani prej qenit. Kam parandjenjë se ka për të më ngrënë. *** Përgjigja: Nuk duhet të shqetësoheni për veset e mundshme që ju mbjellin frikë të kohëpaskohshme gjatë ditës, gjatë natës apo edhe kur jeni në gjumë. Falënderimi absolut i takon...
Pyetje: Selam alejkum! Po filloj t’ju shkruaj për hallet e mia. Jam në dert të madh. Kam 21 vjet dhe për as një vit nuk di të them se isha e lumtur. Ndihem e vetmuar por besoj në Zot, tek Ai mbështetem, fali 5 kohët e namazit dhe për këtë më...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon