Monday, December 6, 2021
Pyetje: Na tregoni për gjërat që e ndihmojnë myslimanin në largimin e anktheve dhe brengave të cilat e godasin atë. Dhe a lejohet që për shkak të tyre, ai t’i bëjë rukje vetes? *** Përgjigje: Prej shkaqeve më të mëdha përmes së cilave Allahu i largon ankthet dhe brengat janë: shpeshtimi i përmendjes...
Pyetja: A mund të na shkruani tespi-dovën dhe a është e vërtetë se thënia e saj ndihmon në raste të vështirësive? *** Përgjigja: All-llahu la ilahe il-la hu. El hajjul kajjum. La te'hudhuhu sinetun ve la neum. Lehu ma fissemavati ve ma fil erd. Men dhel-ledhi jeshfeu indehu il-la bi idhnih. Jaëlemu ma...
Pyetje: Jam një vajzë 20 vjeçare. Që dy muaj nuk ndiej kënaqësi për asgjë. Kohën e fundit kam shumë probleme, nuk po kam vullnet për gjë, kam shumë vesvese. Kam pirë ujë të kënduar dhe jam falur pasi e ndjeja vetën ashtu, por një jave nuk munda të falem për...
Pyetja: A është e mundur qe muslimani të ketë probleme psikike (sepse disa njerëz thonë se muslimanin nuk mund ta godasin këto probleme)? *** Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut! Pa dyshim që njeriun mund ta godasin problemet problemet psikike, siç është brenga për të ardhmen dhe pikëllimi për të kaluarën. Problemet psikike e dëmtojnë...
Përgjigja nga Hoxhe Jusuf Gjevori https://www.youtube.com/watch?v=47mR8D_fe4c
Stresi mund të jetë shumë personal, mund të krijohet nga një zhgënjim afatshkurtër apo nga një përvojë e pakëndshme. Sipas studimeve, rreth 80% e sëmundjeve të rënda mund të përkeqësohen nga stresi. Ja disa nga mënyrat se si stresi ndikon në shëndet: Nxit dëshirën për të ngrënë: kortizoli është hormoni...
Stresi, lodhja psikologjike dhe trishtimi janë pjesë e paevitueshme e jetës sonë. Shpeshherë mund të kemi kërkuar zgjidhje duke lexuar këshillat e psikologëve në lidhje me gjendjen tuaj dhe sërish të mos e keni marrë zgjidhjen përfundimtare. Kjo është krejt normale, pasi zgjidhja e vërtetë dhe më efikasja është...
Pyetje: Para një periudhe të afërt, ka bërë vetëvrasje një i afërmi imi dhe tani të gjithë vetëm për këtë mendojnë, se për çfarë arsye e ka bërë pasi i ka pasur të gjitha kushtet në jetë. Dhe, a është ky një mëkat shumë i madh që ai ka bërë? Përgjigje: Allahu na faltë të gjithëve!Vetëvrasja është prej gjynaheve më të mëdha sipas mësimeve islame. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Kush e mbytë vetën me ndonjë mjet, do të dënohet me të Ditën e Kiametit.” (transmeton Buhariu dhe Muslimi)Vetëvrasja,...

Dua të di për vetëvrasjen

Pyetje: Të nderuara motra dhe vëllezër besimtarë! Nëse më lejoni, do t'ju kisha kërkuar një sqarim më të gjatë dhe më bindës mbi çështjen e vetëvrasjes. Jo pse dua ta bëj aq të madhe këtë çështje, por se më mundon me vite të tëra një gjë e tillë kur dëgjoj të thonë se ata janë KATILA të shpirtrave të tyre. Sikur ta dinit ju se sa dhimbje më shkakton kjo... Mandej, filloj të mendoj se kush është përgjegjës për atë se çfarë ka ndodhur, a janë ata vet përderisa për një gjë jam e sigurt, se pa dëshirën e Allahut atij i qofshim falë, nuk mund të ndodhë asgjë. Dhe, unë jam e vetëdijshme se shejtani ka mundësi t'i bindë njerëzit për gjëra të këqija, por ju lutem shumë, a mund të m'a sqaroni se çfarë ndikimi mund të ketë shejtani në përcaktimin e Allahut?  Më falni nëse në ndonjë mënyrë po i komplikoj gjërat, por më besoni se e kam vështirë të bëj ndonjë vlerësim, ose pa dashjen time mund të më gjykoni gabimisht. Nuk jam ateiste nëse mendoni..., përkundrazi e besoj Allahun një dhe nuk kam as më të voglin dyshim, por kjo puna e vetëvrasjes sikur më vë në dyshim se ata nuk janë vërtet katila... ose t'ua them të vërtetën nuk dua të jenë të atillë. ALLAHU është i gjithfuqishëm dhe shpresoj të na mëshirojë për gabimet dhe veprimet tona. Por, do të doja të dija shumë për ndëshkimin e atyre që vetëvriten ose edhe mundësinë e faljes për ta nëse ekziston? Përgjigje: Eselamu alejkum! Motër muslimane, pa dyshim se ata janë vrasës të vetvetes dhe ata do të përgjigjen për atë pse e kanë bërë (me përjashtim të atyre që nuk e kanë...
Pyetje: Si është puna me atë që shanë jetën kur të nevrikoset apo ngushtohet jeta e tij, kërkojmë prej jush të na sqaroni këtë? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut… Nuk lejohet që njeriu, kur t’i ngushtohet jeta ta shanë jetën, ngase i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, përcjell nga Zoti dhe...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon