Wednesday, July 28, 2021

Çka duhet të bëj pasi të shoh një ëndërr me epsh?

0
Pyetja:Es-selamu alejkum të nderuar! Kam një pyetje në lidhje me një çështje që ka kohë që më mundon. Kjo gjë më ndodh vetëm kur fle pas faljes së namazit të sabahut apo kur bie të kotem...

A është zëri i femrës avret?

0
Pyetje:A është zëri i femrës avret?***Përgjigje:Zëri i femrës nuk është avret. Gratë vinin tek Pejgamberi ﷺ për ta pyetur për problemet e tyre apo për gjërat që i preokuponin ato."Erdhi një grua dhe iu drejtua...

Cilat gjëra të mbrojnë nga mëkatet?

0
Pyetje: Cilat gjëra të pengojnë të mos bësh mëkat, a ka diçka që ta ndalon nga punët e këqija, e kam fjalën për pengesa që të vijnë nga brendia, nga zemra e shpirti, a mund...

Cila është mënyra më e mirë për t’u larguar nga mëkatet e mëdha?

0
Pyetja:Cila është gjendja e atyre njerëzve të cilët veprojnë gjynahe të mëdha duke e ditur se është gjynah i madh, por kur ballafaqohet me gjynahun, zemra e tij anon nga ajo vepër e shëmtuar,...

Si të shërohem nga gjendja e rëndë shpirtërore?

0
Pyetje: Cili është shërimi për një njeri të dërrmuar nga sëmundja? Për një njeri, që është në prag të rrënimit? Çka duhet të bëjë një person i mbërthyer nga përtacia? Si mund të bëhem një...

A lejohet shikimi i serialeve latino-amerikane?

0
Pyetja: A lejohet shikimi i serialeve latino-amerikane?***Përgjigja:Koha e besimtarit është e vlefshme dhe për kohën do të pyetemi në Ditën e Gjykimit. Do të pyetemi çka kemi bërë dhe kohën si e kemi kaluar dhe...

Gjendem në konvikt me vajza që bëjnë gjëra të liga. Çka të bëj?

0
Pyetje: Jam një grua e re dhe jetoj në një konvikt me të tjera femra. Allahu më ka udhëzuar për te e vërteta dhe i përmbahem fesë, dhe i gjithë falënderimi i takon Allahut për...

A duhet të shmangen mëkatet e mëdha për të merituar faljen?

0
Pyetje: A është parakusht shmangia nga gjynahet e mëdha që të meritohet premtimi për falje?Përgjigje: Po, ka njëzëshmëri sipas Ehlus-Sunetit dhe Xhematit lidhur me atë se Premtimi i Allahut fuqimadh apo i të Dërguarit ﷺ për...

Kam pasur një lidhje me një femër dhe që në fillim gjithcka morri drejtimin...

0
Pyetje:Fillimisht dua t’ju falënderoj për punën që bëni në shërbim të myslimanëve dhe shoqërisë. Uroj që të jeni të durueshëm dhe ta lexoni gjer në fund shqetësimin tim. Unë rrjedh nga një familje e...

Synetia tek femrat

0
Pyetje:A ka argument qe femra te behet synet, dhe pse nuk eshte obliguar per gjithe femrat perveq vendeve te nxehta?Pergjigje:Synetlleku per femrat eshte nje veper e ligjeruar, e cila eshte aprovuar nga Pejgamberi (salallahu...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon