Monday, December 6, 2021
Pyetje: Hoxhë i nderuar, unë kam nevojë për një këshillim të madh ngase kam bërë një gabim shumë të madh! Ka dashur Allahu i Madhëruar dhe më ka udhëzuar që disa vite me radhë. Elhamdulilah dhe ka dashur e më ka mbrojtur prej harameve. Deri në një çast. Unë edhe si...
Pyetja: Kam shumë vesvese gjatë marrjes së abdestit dhe guslit. Më duket se vazhdimisht e prish, çfarë të bëj? *** Përgjigja: Vesveset, siç i quajmë cytjet e shejtanit, janë metoda që përdor shejtani i mallkuar me qëllim të devijimit dhe humbjes së besimtarëve. Ai është armik i përbetuar i njeriut, nuk dorëzohet...
Pyetje: Kam luajtur shumë bixhoz, si të pendohem prej këtij gjynahu? *** Përgjigje: Falenderimi i përket vetëm Allahut, është detyrë për ty që të braktisësh menjëherë bixhozin, ata që luajnë bixhoz, ato vende ku luhet dhe prej mjeteve të bixhozit. Gjithashtu të pendohesh e të behesh pishman për atë kohë që të ka humbur,...
Pyetja: Jam vajzë e pamartuar, e re, ka tre vite e më tepër që e bëj masturbimin. Më parë s'e kam ditur që është e ndaluar dhe nuk e di as vetë se si kam filluar ta praktikoj këtë gjë. Tani, të them të drejtën, më është bërë ves dhe...
Pyetje: Nëse i ka vjedhur dikujt pasurinë, pastaj është penduar, si duhet të veprojë? *** Përgjigje: Dijetarët e komisionit të përhershëm, në lidhje me çështjen nëse dikush ka vjedhur pasurinë e dikujt, kanë thënë: Nëse ai e njeh personin që ia ka vjedhur pasurinë, apo njeh ndonjë tjetër që mund ta njohë atë, në...
Pyetja: Allahu ju shpërbleftë për punën që po bëni. Kam 6 muaj prej kur kam filluar të falem dhe i fal rregullisht të gjitha kohët e namazit, por assesi nuk mund të largohem nga dëgjimi i muzikës dhe a mund të dënohem për këtë në Ditën e Gjykimit. *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë...
Pyetje: A më lejohet ta shikoj një serial (TV show) në të cilin flitet për një dashuri të vërtetë por personazhet janë myslimanë? *** Përgjigje: Emrin e myslimanit e bartin shumë njerëz sot në botë, por veprat e tyre shpeshherë nuk përkojnë me fenë, të cilës i takojnë. Shikimin e serive të sotme nuk...
Pyetje: Kam luajtur shumë bixhoz, si të pendohem prej këtij gjynahu? *** Përgjigje: Falenderimi i përket vetëm Allahut! Pendimi nga bixhozi Është detyrë për ty që të braktisësh menjeherë bixhozin, shoqërinë që luan bixhoz dhe vendet ku luhet bixhozi. Gjithashtu të pendohesh e të bëhesh pishman për atë kohë që të ka humbur, dhe të vendosësh...
Pyetja: A është e mundur qe muslimani të ketë probleme psikike (sepse disa njerëz thonë se muslimanin nuk mund ta godasin këto probleme)? *** Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut! Pa dyshim që njeriun mund ta godasin problemet problemet psikike, siç është brenga për të ardhmen dhe pikëllimi për të kaluarën. Problemet psikike e dëmtojnë...
Pyetja: A lejohet gënjeshtra dhe nëse po, kur? Përgjigja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Me të vërtet rrena është nga mëkatet e mëdhaja dhe dërgon...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon