Monday, December 6, 2021
Pyetja: Në Youtube janë postuar disa video nga një person që nuk e njohim dhe në shikim të videove duket se personi është musliman, mirëpo janë disa gjëra që të bëjnë të dyshosh. Andaj, pyesim është i saktë komentimi i Imran Huseinit për dexhallin? *** Përgjigja: Këto dokumentarë përmbajnë edhe disa qëndrime, ide dhe...
Pyetje: Në ditën e gjykimit, si do të thërriten njerëzit? Në emrat e nënave, apo baballarëve të tyre? *** Përgjigje: Tek njerëzit është bërë e njohur se në ditën e gjykimit, njerëzit thirren në emrat e tyre dhe të nënave të tyre, pra o filan, i biri i filanes! Për këtë arsye, ndjekësit e...
Pyetja: Unë kisha një debat me një vëlla musliman rreth Isait alejhi selam. Ai vëllai është (torbesh), pra e lexon Kuranin në boshnjakisht. Pra, tema ishte se Isai alejhi selam është i ngritur tek Allahu i gjallë apo i vdekur. Unë i thashë se Isai alejhi selam është i ngritur tek...
Pyetja: Eselamun alejkum! Së pari, ju përshëndes dhe Allahu ju shpërbleftë për punën që po e bëni në këtë website. A mund të më tregoni për shenjat e Kiametit? Cilat janë ato, si ndahen?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi...
Pyetja: A është e vërtetë se Qabeja do të shkatërrohet para Kiametit? *** Përgjigja: Para kiametit do të ndodhin shumë gjëra për të cilat ka lajmëruar Kurani dhe i Dërguari i Allahut ﷺ në hadithet e tij. Në këtë kontekst, është edhe shkatërrimi i Qabes nga një person i cili do vjen prej...
Mexhmu Fetaua el-Shejh ibn Uthejmin, nr.164 Pyetje: Si merret mosbesimtari në përgjegjësi në Ditën e Gjykimit, kur nuk kërkohet prej tij t'i zbatojë obligimet islamike? Përgjigje: Kjo pyetje bazohet në një keqkuptim. E njëjta gjë kërkohet edhe nga mosbesimtari, ashtu siç kërkohet nga besimtari. Por, ai nuk shtrëngohet t'i zbatojë në këtë botë. Fakti...

Bërja e qiellit si porta

Shejh Muhamed Salih ibn Uthejmin Fetaua Islamije, vëll.7, f.120 Pyetje: Cila është domethënia e ajetit « Dhe qielli do të çelet dhe do të bëhet si porta » Përgjigje: Ky ajet i çmueshëm tregon për ngjarjet e Ditës së Gjykimit: portat e qiellit do të çelen nga të gjitha anët dhe do të ketë...
Shejh Albani, el-Huda wen-Nûr, nr.16 Pyetësi: Çfarë lloji i ndërmjetësimit është ai që do ta bëjë fëmija për babën e vet, kur babai i tij ishte një që kishte bërë akikah në emër të fëmijës? (Akika është Suneti i të bërit kurban dy desh për djalin e porsalindur dhe një për vajzën) Shejh Albani:...
Shejh el‐Islam ibn Tejmije qe pyetur: A do të vdesë i gjithë krijimi së bashku me engjëjt? Ai u përgjigj: Ajo çfarë besojnë shumica e njerëzve është se i gjithë krijimi do të vdesë, madje edhe engjëjt si edhe engjëlli i vdekjes. Ka një hadith lidhur me këtë, i cili është...
Pyetje: A mund te konsiderohet vdekja e befasishme prej shenjave te Kiametit, a ka dicka qe te mbron prej saj, a eshte e mjaftueshme vetem te kerkosh qe Allahu te te ruaj (prej saj)? Pergjigje: Eshte transmetuar ne disa hadithe, cfare tregon se vdekjet e befasishme do te shtohen para...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon