Monday, December 6, 2021
Pyetje: Kam tridhjetë vjet e sëmurë dhe nganjëherë e lus Zotin që të ma marrë shpirtin, a bëj mëkat? *** Përgjigjje: Jeta e gjatë për besimtarin bamirës e vepërmirë është më e mirë sesa vdekja. Pejgamberi ﷺ kur është pyetur se cili prej njerëzve është më i miri, ka thënë: “Ai që ka...
Pyetja: Shumë njerëz kanë formuar bindjen dhe thonë se njeriu mund të bëjë çfarëdo të keqe dhe pastaj të pendohet, pra para se të veprojë një mëkat vendos që pas bërjes së mëkatit do të pendohet dhe Allahu e fal atë. A është në rregull kjo? *** Përgjigja: Allahu xh.sh., i ka...
Pyetja: Nëse një burrë i martuar ka bërë zina me një femër tjetër, çfarë dënimi ka dhe si duhet të reagojë që ta shlyejë këtë mëkat kaq të rëndë? *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët...
Pyetja: Përse muslimanët thonë se feja islame është feja e Allahut? *** Përgjigjja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. "E kush kërkon fe tjetër përveç fesë islame,...
Pyetje: Jobesimtari që e pranon islamin, a i falen mëkatet atij që i ka bërë gjatë kohës kur ka qenë në kufër dhe nuk është penduar prej tyre në Islam? *** Përgjigje: Në lidhje me këtë ka dy mendime: Mendimi i parë: Atij i falen të gjitha mëkatet. Kjo bazohet në hadithin e Pejgamberit...
Pyetje: Një avokat ka punuar për llogari të disa bankave që punojnë me kamatë (fajde, interes bankar), pastaj u pendua dhe hoqi dorë nga ajo punë. Tani ai dëshiron të pastrohet prej pasurisë që ka fituar nga ajo punë. A i lejohet atij që të përgatisë me ato para një...
Pyetja: Ju lutem e kam një brengë… Nuk jam praktikuesi rregullt i namazeve. Fal xhumanë por edhe ndonjë vakt kur kam kohë. Më këshilloni si të bëhem namazli i rregullt. *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë...

A e fal Allahu shirkun?

Pyetja: I dashur hoxhë! Kam një pyetje së cilës ju lutem mundësisht t’i përgjigjeni inshallah, Allahu jua shpërbleftë. Me një vëlla diskutonim rreth ajetit kuranor: "S'ka dyshim se Allahu nuk fal (mëkatin) t'i përshkruhet Atij shok (idhujtarinë), e përpos këtij (mëkati) i fal kujt do. Kush i përshkruan Allahut shok,...
Pyetja: Cila është gjendja e atyre njerëzve të cilët veprojnë gjynahe të mëdha duke e ditur se është gjynah i madh, por kur ballafaqohet me gjynahun, zemra e tij anon nga ajo vepër e shëmtuar, pas kësaj pendohet, por nuk kalon kohë e gjatë dhe i kthehet atij gjynahu dhe...
Pyetje: Nëse i ka vjedhur dikujt pasurinë, pastaj është penduar, si duhet të veprojë? *** Përgjigje: Dijetarët e komisionit të përhershëm, në lidhje me çështjen nëse dikush ka vjedhur pasurinë e dikujt, kanë thënë: Nëse ai e njeh personin që ia ka vjedhur pasurinë, apo njeh ndonjë tjetër që mund ta njohë atë, në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon