Monday, July 26, 2021

Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më...

0
Pyetje:Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më mirë të veprojë?***Përgjigje:Më mirë është ta përsërisë ezanin dhe pastaj të thotë duanë e njohur (e cila bëhet pas mbarimit...

A i lejohet gruas të hyjë në xhami gjatë menstruacioneve?

0
Pyetje:Cila është dispozita e hyrjes së femrës në xhami në periudhën e menstruacioneve. A i lejohet asaj të hyjë dhe të ulet në xhami për ta dëgjuar ndonjë ligjeratë?***Përgjigje:Nuk i lejohet femrës e cila...

A lejohet shitja te dera e xhamisë?

0
Pyetje:Si është gjykimi për shitjen tek dera e xhamisë, sidomos para dhe pas namazit të xhumasë, sepse ka njerëz që shesin derisa nis hutbja dhe pastaj hyjnë në xhami? Nëse ky mall që shitet është...

A më lejohet të shkëputem nga namazi kur bie tërmeti?

0
Pyetje:Në rastin e tërmetit isha duke falur namazin, në raste të tilla a më lejohet të shkëputem nga namazi dhe të falem më vonë apo duhet të vazhdoj namazin pa marrë parasysh rrezikun?Po ashtu...

Prezenca e fëmijëve në namaz me xhemat

0
Pyetja:Cili është gjykimi për atë që falet të marr fëmijën në xhami dhe t’i rreshtojë në saf me të, pa marrë parasysh a janë pengesë ata apo jo?***Përgjigje:Pa dyshim se fëmijët dhe të...

Leximi apo dëgjimi i el-fatihasë në namazin me xhemat?

0
Pyetje:Kur është koha më e mirë që xhemati të lexojë suren El-Fatiha në namaz, atëherë kur imami është duke e kënduar suren El-Fatiha apo kur është duke lexuar një tjetër?***Përgjigje:Më së miri është që...

Cilat janë vendet e shenjta në Islam dhe pse janë të shenjta?

0
Pyetje:Çfarë janë vendet e shenjta në Islam, cilat janë dhe ç’kuptojmë me shenjtërim të këtyre vendeve?, cilat janë dhe ç’kuptojmë me shenjtërim të këtyre vendeve?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin...

A bën të shtrihen këmbët nga kibla në xhami? Dhe a bën të hahet...

0
Pyetje: Cili është vendimi mbi atë që i shtrin këmbët nga kibla në xhami? Dhe a është e lejueshme të hahet dhe të flihet në xhami?****Përgjigje: S'ka gjë të keqe që muslimani t'i shtrijë këmbët...

A mund t’i lë këpucët ku të mundem në xhami?

0
Pyetje: Parimisht e dimë që vendosja e këpucëve apo pandoflave para derës së xhamisë rrëmujë, dhe jo në  raftet e përgatitura enkas për to është mungesë rregulli dhe etike, dhe jep një pamje jo të mirë....

A lejohet të ndahet një pjesë e zekatit për mirëmbajtjen e xhamisë?

0
Pyetja:Esselamu alejkum, profesor i nderuar, a mund të na tregoni se a lejohet që një përqindje nga mbledhja e zekatit dhe të fitrave të ndalet edhe për mirëmbajtjen dhe nevojat e xhamisë, pasi që...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon