Friday, July 30, 2021

A lejohet të vidhet rryma ose uji në një shtet joislam?

0
Pyetja:A lejohen hilet dhe mashtrimet në kontratat e ujit ose rrymës ndaj autoriteteve të një shteti joislam?***Përgjigje:Në kontratat e nënshkruara me autoritetet e një shteti joislam nuk lejohen hilet dhe nuk ka asnjë dallim...

Ai që është në burg a konsiderohet udhëtar?

0
Pyetja:Ai që është në burg a konsiderohet udhëtar dhe ka gjykimin e tij në çdo çështje? Dhe a zbatohet në këtë rast fjala e Umerit radijallahu anhu "Faleni xhumani kudo qofshit"?***Përgjigjja:(Prej gjërave të bukura...

Dispozita e atij që gjykon me atë që nuk e ka zbritur Allahu?

0
Pyetja:Njëri prej nxënësve të dijes thotë se fjala e Allahut ne Kuran “...e kush nuk gjykon me atë që zbriti Allahu, ata janë qafir (mohues)” është për qëllim kufër i qartë (i cili...

A lejohet të nënshkruaj në emër të shokut në vendin e punës?

0
PYETJA:A është e lejuar që dy shokë në një vend pune të merren vesh që tjetri ta bën punën e këtij dhe të nënshkruaj, i pari shkon më herët në shtëpi, ndërsa tjetri e...

Ndihem i demoralizuar dhe i pashpresë!

0
Pyetje:”Esselamu alejkum ve rahmetullah, ndodhem në nje gjendje që më bën të ndihem i demoralizuar, i pashpresë që gjendja në vendin tonë do të ndryshojë dhe pa vullnet për të plotësuar rrugën. Kjo, për...

Kombi apo feja, cila më përpara?

0
Pyetje:Desha një sqarim, cila është më para, kombi apo feja?!Përgjigje:Së pari, më duhet të theksoj se kjo thënie duhet të jetë e tejkaluar te njerëzit e shekullit XX, ngase si e tillë, është e...

A më lejohet të udhëtoj pas orës 16:00 me biletë autobusi që vlen deri...

0
PYETJA:Esselamu e Alejkum, desha te bej një pyetje unë punoj ne shkollë dhe me  duhet te udhëtoj me autobus. Unë kam biletë udhëtimi mirëpo bileta ime me funksionon deri ne ora 16:00, kur më...

A lejohet varja me litar

0
Pyetje:A ekziston ne Islam ekzekutim me varje ne litar si zevendesim i prerjes me shpate?Pergjigje:Kjo eshte nje çeshtje qe i perket udheheqesit te shtetit Islam, dhe ekzekutimi me shpate nuk ka ardhur veçse per...

Sqarime rreth qeshtjes se votimeve

0
Pyetje:Selamun Alejkum we Rahmetullahi we Berakatuhu! Pyetja eshte per çeshtjen e votimeve, personalisht kam degjuar fetva te shejh Abadit i cili thote te largohemi nga te gjitha grupet kandidate, nderkohe edhe me kane thene per...

Izolimi&burgu ne kohen e Pejgamberit a.s

0
Pyetjaselamun alejkum, ka pasur denime me izolim ne kohen e Pejgamberit alejhis-selam, dhe ne kohen e sahabeve, a duhet te kete denim me izolim apo burg ne islam, si eshte kjo ceshtje?Ne kohen e...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon