Friday, July 30, 2021

Çka është obligative për muslimanin në ndjekje të dijetarëve?

0
Pyetje:Ç'është e detyrueshme për një musliman dhe bërjen e da'ues për sa i përket shoqërimit që është nën supozimin që ngjitja ndaj një grupi dijetarësh, të cilët janë të aftë për të bërë ixhtihad1?***Përgjigje:Them: detyrimi...

Kë të ndjek prej dijetarëve?

0
Pyetja:Kërkuesi fillestar i dijes islame si të vendosë cilin dijetar, apo cilin medh'heb, duhet të ndjekë?***Përgjigjja:Allahu i Lartësuar thotë: "Pyesni njerëzit e dijes (dijetarët) nëse nuk e dini." {El Enbija, 7}. Nëse ky nxënës...

A duhet të mjaftohemi me gjykimet fetare të 4 medh’hebeve?

0
Pyetje:A duhet që të mjaftohemi vetëm me gjykimet fetare të katër medh’hebeve (shkollave juridike islame) dhe ndjekjen e njërës prej tyre, pa marrë në konsideratë ndryshimin e situatave dhe kohës?***Përgjigje:-Komisioni i përhershëm i fetvave...

Ç’dallim ka mes frikës dhe mendimit të mirë për Allahun?

0
Pyetje:Cili është dallimi mes frikës dhe mendimit të mirë për Allahun?Përgjigje:Muslimani e bashkon frikën dhe mendimin e mirë për Allahun.Allahu thotë:إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا ۖ وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ."Ata përpiqeshin për...

“Islami ka filluar si i huaj…” – cili është shpjegimi?

0
Pyetja: Prej haditheve të njohura që qarkullon në mesin e ligjëruesve dhe autorëve është edhe hadithi: ”Islami ka filluar i huaj, dhe do të kthehet si ka filluar, për atë, lum për të huajt”. Më intereson,...

A i jepet përparësi arsyes para tekstit fetar?

0
Pyetje: Si i përgjigjeni filozofëve të cilët i japin përparësi arsyes ndaj tekstit fetar?****** Përgjigje:Funksioni i arsyes lidhur me Kuranin Fisnik dhe Sunetin pejgamberik është të kuptojë dhe t'i pranojë ato. Përveç kësaj, arsyeja s'ka tjetër...

Cili është dallimi ndërmjet imanit dhe islamit?

0
Pyetje: Cili është dallimi ndërmjet imanit dhe islamit?Përgjigje: Sa i përket meselesë se imani dhe islami a kanë një kuptim, apo ndërmjet tyre ka dallim, në këtë çështje ka dy mendime të njohura tek...

Çka është mesatarja në fe?

0
Pyetje: Çka mendohet me mesataren në fe?Përgjigje: Mesatarja në fe do të thotë të mos e teprosh dhe të mos tejkalosh kufijtë e vendosur nga Allahu, si edhe të mos shpërfillen e të lihen pas...

A lejohet marrja e përkrahjes sociale në vendet jo islame?

0
A lejohet marrja e përkrahjes sociale në vendet pabesimtare?Shejkh Ibën Bazi (Allahu e mëshiroftë!) thotë:“Nuk ka problem për ta nëse marrin përkrahjen sociale nga vendet pabesimtare, përderisa kjo gjë nuk i pengon nga kryerja...

Cilat janë kushtet e dëshmisë “Nuk ka të adhururar tjetër me të drejtë pos...

0
Pyetje: Cilat janë kushtet e dëshmisë “Nuk ka të adhururar tjetër me të drejtë pos Allahut” dhe a mjeftohet vetëm thënia e saj me gojë pa e kuptuar atë, e çka rrjedhon prej saj?Përgjigje:...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon