Wednesday, July 28, 2021

Çka është obligative për muslimanin në ndjekje të dijetarëve?

0
Pyetje:Ç'është e detyrueshme për një musliman dhe bërjen e da'ues për sa i përket shoqërimit që është nën supozimin që ngjitja ndaj një grupi dijetarësh, të cilët janë të aftë për të bërë ixhtihad1?***Përgjigje:Them: detyrimi...

A mund të bashkohet Ehli Suneti me rafiditë?

0
Pyetja:I nderuar hoxhë, sipas dijes suaj ndaj historisë së rafidive, cili është qëndrimi juaj për bashkimin e ehli sunetit dhe rafidive?***Përgjigja:Bashkimi mes të rafidive dhe ehli sunetit është i pamundshëm, sepse akidja (besimi) dallon....

“Islami ka filluar si i huaj…” – cili është shpjegimi?

0
Pyetja: Prej haditheve të njohura që qarkullon në mesin e ligjëruesve dhe autorëve është edhe hadithi: ”Islami ka filluar i huaj, dhe do të kthehet si ka filluar, për atë, lum për të huajt”. Më intereson,...

A abuzojnë muslimanët me fjalën qafir?

0
Pyetja: Përse muslimanët abuzojnë me jomuslimanët duke i thirrur ata si jobesimtarë (qafirë)?***Përgjigjja:Qafir – jobesimtar do të thotë kur dikush mohon apo kundërshton ligjet e Allahu Fuqiplotë.Fjala ‘Kafir’ e që në gjuhën shqipe e ka...

Mospërputhja e mendimeve – mëshirë apo dënim?

0
Pyetja: "Mospërputhja e mendimeve në mes medhhebeve është mëshirë", a është ky hadith i vërtetë, apo jo?***Përgjigjja:Ky nuk është hadith, por është transmetuar në një hadith, ku thuhet: "Mospërputhja e mendimeve në umetin tim është mëshirë."...

A lejohet postimi i fotove me muslimane te vrare e te plagosur?

0
Pyetja: A lejohet nxitja e muslimaneve per te dhuruar ndihma, me ane te postimit te fotove qe tregojne muslimane te vrare dhe te plagosur?Pergjigjja: Kjo ceshtje nuk eshte e drejte dhe nuk lejohet postimi e publikimi...

Cila është vërtetësia e deklaratës “çdo vend ka shikimin e vet”?

0
Argumentet e saktësisë së mendimit se shikimi i një vendi duhet të merret parasyshë dhe nga vendet e tjera, si dhe të pasaktësisë së mendimit që thotë se çdo vend ka shikimin e vetEl...

Me përmirësimin e besimit përmirësohet gjendja e umetit!

0
Pyetje:-Shejh, ne e dimë se përmirësimi i gjendjes së umetit është i lidhur me përmirësimin e Akides (besimit), por dëshiroj një sqarim më të detajuar rreth kësaj çështje?Përgjigje:-Kur të përmirësohet Akidja (besimi), atëherë do...

Ju jeni fanatik pas Shejh Albanit!

0
Një student thotë: Ju selefijtë jeni fanatik mbas shejkh Albanit, a e pranon logjika që ai të mos ketë gabuar ndonjëherë në saktësimin apo dobësimin e ndonjë hadithi?!Përgjigje: Jo. Shejkh Albanij ishte njeri, dhe...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon