Monday, December 6, 2021
Pyetje: A është mëkat të luajmë futboll? *** Përgjigjje: Futbolli si sport në parim është i lejuar ngase në të ka gjimnastikë, rekreacion dhe dobi fizike e psikike për njeriun. Mirëpo nëse futbolli si lojë keqpërdoret dhe bëhet shkak për kryerjen e akteve të ndaluara, atëherë mund të ketë dispozitën e së ndaluarës. Që...
Pyetje: Jam djalë dhe kam dëshirë të ushtroj body building (fitness). Dua ta di se a është haram! Ju përshëndes me përshëndetjet më të përzemërta! *** Përgjigje: Jo, nuk është haram të ushtruarit në body building. Haram mund të jetë nëse ushtroheni për qëllime jo të mira, përndryshe nuk ka pengesa. Allahu e di më së miri. Hoxhë Muhamed Dërmaku
Pyetje: Selam alejkum! Jam një motër myslimane, fali namazin rregullisht qe prej 3 vitesh. Banoj në Suedi afër detit. Kam dëshirë të di se a është e ndaluar larja në det, ngase kam dëshirë të shkojë me bashkëshortin dhe fëmijën? Ju lutem, të më sqaroni hollësisht ngase di që deti është i...
Pyetja: A lejohet të luash futboll me shorce të cilat nuk e mbulojnë gjurin? A duhet të veshim shtojca në gju për ta mbuluar atë nga zhveshja? Allahu ju shpërbleftë! Përgjigje  Pyetja juaj ka të bëjë me atë që quhet avret, ose ato pjesë të trupit që nuk lejohet të shfaqen në...
Sexhde falënderimi në fushën sportive Shejh Salih el-Feuzan Burimi: Sharh Mukhtasar Zad-il-Ma'ad Përktheu: Ergin SHALA Pyetje: Cili është gjykimi i bërjes së sexhdes së falënderimit në fushën e futbollit? Përgjigje: Kjo është bidat. Kjo sexhde bëhet për shkak të ndonjë mirësie/bekimi. Çfarë mirësie është futbolli? Çka përfituan muslimanët nga futbolli? Vetëm se u ka bërë dëm.
Kërcimi nga aeroplani me parashutë Fetaua Nuur ala el-Derb 12/252 Pyetje: A është e lejueshme ta rrezikojmë vetveten siç po shohim sot në disa sporte ekstreme, gjë që mund të çojë në vdekjen e atyre që merren me këto gjëra? Përgjigje: Nuk është e lejueshme për një person ta rrezikojë jetën e vet me bërjen...
Boksi, mundja e keçit, lufta me dema dhe nxitja e dyluftimit mes kafshëve Asambleja e Jurispodencës Islame Sesioni i 10-të, vendimi i tretë Datë: 28/02/1408H – 21/10/1987 Së pari: Boksi Asambleja e Jurispodencës Islame mendon me unanimitet se boksi i përmendur më lartë, i cili praktikohet realisht në ringjet e sportit dhe garave në...
Pyetje: Selam alejkum! Nëse është e mundur, pata dëshirë ta di se një femër e mbuluar, d.m.th. me shami, për hir të Allahut, a e ka haram të luajë futboll në ndonjë klub të vajzave (kuptohet), kur dihet që shikuesit në përgjithësi janë meshkuj? E në qoftë se përgjigjja është negative...
A lejohet me dëgju Kuran kur bëj stërvitje në palestër?   Vazhdojmë me publikimin e pyetjeve dhe përgjigjeve me qëllim mësimin e fesë tonë islame, pyetja e radhës e cila i parashtrohet hoxhës së nderuar Muharem Ismaili thotë: A lejohet me dëgju Kuran kur bëj stërvitje në palestër?, për ta dëgjuar...
A lejohet të vishen pantollona të shkurtëra sportive që janë mbi gjunjë?   Vazhdojmë me publikimin e pyetjeve dhe përgjigjeve me qëllim mësimin e fesë tonë islame, pyetja e radhës e cila i parashtrohet hoxhës së nderuar Abil Veseli thotë: A lejohet të vishen pantollona të shkurtëra sportive që janë mbi gjunjë?,...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon